Gratis fragt ved køb over 200kr. Gratis fragt ved køb over 200kr

Nyheder

Hvad er fiskeolie godt for & hvordan virker fiskeolie?

En god fiskeolie er et meget alsidigt kosttilskud med mange fordele, men hvad består det egentligt af, og hvad er fiskeolie godt for? Her kan du læse om, hvorfor fiskeolie er godt for kroppen, og hvilken virkning den har.

En naturlig balance

Fiskeolie og levertran (Cod Liver Oil) indeholder Omega-3 fedtsyrer, som er vigtige stoffer, vi er nødt til at få ind med kosten. Omega-3 hører til gruppen flerumættede fedtsyrer og er en vigtig del af kosten. Vi har omkring 60 milliarder celler i kroppen, og det er dem fiskeolien er godt for. 

DHA er en af fedtsyrerne i omega-3, og udgør omkring 20 procent af hjernens fedtstoffer. Indtagelsen af DHA er derfor vigtig for hjernens funktion og opbygning.

Hold øje med dit daglige indtag

Det er primært de to fedtsyrer, omega-3 og omega-6, der regulerer de forskellige processer i kroppen. Eftersom man får omega-6 igennem blandt andet planteolie, er det ikke et stof vi normalt mangler, da det kan findes i den meste færdigproducerede mad. Derimod får vi typisk ikke omega-3 nok. Ideelt bør vi få omkring 2 til 4 gange mere omega-6 end omega-3, men en typisk dansker får omkring 8 til 10 gange mere omega-6 end omega-3, -

Udnyt de naturlige fordele

Tidligere har fed fisk været den absolut mest normale måde at få omega-3 på, men grundet et mindre indtag af fisk, er det en god ide at kompensere med kosttilskud.

Ønsker man en effekt af fiskeolien, kræver det min. 250 mg EPA + DHA/dagligt, hvilket bidrager til en normal funktion af hjertet, 250 mg DHA/dagligt bidrager til at opretholde en normal hjernefunktion, samt et normalt syn.