Gratis fragt ved køb over 200kr Gratis fragt ved køb over 200kr

Nyheder

Levertran vs. Fiskeolie - Hvad er forskellen?

Levertran kontra fiskeolie

Levertran og fiskeolie er to forskellige kosttilskud, som kommer fra forskellige fisk og har deres egne unikke fordele. Levertran er dog en form for Fiskeolie, som er rig på omega-3-fedtsyrer. Omega-3-fedtsyrer er en fælles betegnelse for en række forskellige flerumættede fedtsyrer, som er sunde for din krop. Derudover indeholder levertran sunde vitaminer, såsom A og D-Vitamin.

Levertran er blandt andet godt for dig på grund af det høje indhold af omega-3-fedtsyrer, som vi ikke får andre steder fra end fra havdyr- og planter, og mange får dermed ikke nok af disse fedtsyrer, da de ikke spiser fisk nok. Derfor er levertran eller fiskeolie et rigtig godt alternativ, hvorigennem du kan sørge for, at du får disse fedtsyrer.

Fiskeolie og levertran er begge sunde kosttilskud, og den primære forskel er, at levertran indeholder både omega-3, A og D-vitamin, hvor fiskeolie udelukkende har et højt indhold af omega-3. Du kan derfor godt kombinere de to kosttilskud uden at det betyder, at du overfylder dig med to ens produkter.

 

Hvor kommer levertran fra?

Levertran og Cod Liver Oil er det samme, og det kommer i form af en tynd og gullig væske, der fremstilles af lever fra fisk i torskefamilien. Olien udledes ved tryk eller svag varme fra de friske og rensede levere, hvorefter olien nedkøles og filtreres. Levertranen får en meget karakteristisk og markant smag samt lugt, men hvis du ikke bryder dig om dette, findes der også mange producenter som tilsætter eksempelvis citron eller appelsinsmag, som i større eller mindre grad fjerner en del af den markante og for mange velkendte smag af traditionel levertran.

Vælg altid produkter af god kvalitet

Det kan være meget svært at afgøre, hvilken levertran, der er den bedste, og helt generelt er det også sådan, at forskellige produkter kan virke forskelligt alt efter, hvem der tager det. Det er dog vigtigt, at du køber levertran eller fiskeolie af høj kvalitet, så du sikrer dig, at produktet lever op til en vis standard og indholdet af omega-3 er højt.

Der er altid en god grund til at billig levertran er billigt, og det vil ofte betyde, at det smager rigtig grimt. I få tilfælde kan nogle af de sunde fedtsyrer eller vitaminer også være blevet ødelagt under fremstillingsprocessen, og virkningen mindskes. Derfor er det altså uhyre vigtigt at din levertran er af en vis kvalitet, så du rent faktisk kan være sikker på, at du har fat i et godt og sund kosttilskud. 

 

Hvor kan levertran købes? 
Levertran kommer typisk i kapsler eller flydende form. Det kan købes hos de fleste større dagligvarebutikker, men kvaliteten varierer. Hos Bidro har vi et bredt udvalg af de bedste produkter med levertran, enten i kapsler eller flydende form. Du kan derfor finde den type, der passer bedst til dig hos os.

Hvordan indtages levertran?
Levertran kan indtages i kapsel eller flydende form. For mange er kapsel den nemmeste måde at indtage levertran på.