Gratis fragt ved køb over 200kr. Gratis fragt ved køb over 200kr

Nyheder

Spirulina vs. Chlorella - Kender du forskellen?

Hvad er Chlorella?

Chlorella er efterhånden blevet et meget populært kosttilskud, og det er bestemt velfortjent, da algen har mange gode egenskaber og positive indvirkninger på din krop, der kan være med til at øge din sundhed. Chlorella er en encellet alge, som er rig på proteiner og andre næringsstoffer. Planten har et højt indhold af klorofyl (bladgrønt), og det er derfra, at planten får den karakteristiske grønne farve.

Chlorella er desuden et helt naturligt og rent produkt, og indeholder hele 60,7 g protein pr. 100 gram. Dette gør produktet til en god kilde til protein – både for dig, der spiser kød og mælkeprodukter, men især også for vegetarer og veganere. Algen indeholder samtidig også et højt niveau af B12, og det er dermed en let måde, hvorpå du som vegetar eller veganer kan sørge for, at du får nok protein og B12, da det kan være svært gennem en kost udelukkende eller hovedsagligt bestående af planter.

Chlorella findes både i pille og pulverform. Pulveret kan anvendes på mange forskellige måder. Du kan f.eks. putte 1-2 spsk. i en smoothie, juice eller anden form for væske eller mad. Smagen af Chlorella kan for nogen virke kraftig, og dette kan afhjælpes ved at tage kosttilskuddet samtidig med væske eller fødevarer, men ellers kan du tage planten lige præcis, som du nu foretrækker.

Vegansk Chlorella

Hvad er Spirulina?

Spirulina en multicelle ferskvandsplante, som indeholder en masse sunde næringsstoffer, vitaminer og proteiner. Planten er en altafgørende faktor for dyrelivet i havet, da planten med sin komplekse næringsprofil leverer alle de næringsstoffer, der skal til for at opretholde et sundt og rigt dyreliv og vandmiljø. Dette gør Spirulina til en af de bedste naturlige kilder til protein, og indeholder hele 57 g pr. 100 gram.

Kosttilskuddet Spirulina kan både fås i pille og i pulverform uden smag, så du kan tage blande det i vand, smoothies eller andre væsker.

Forskellen på Chlorella end Spirulina

Chlorella og Spirulina er begge kosttilskud med et højt indhold af protein, og de har mange af de samme gode fordele for dig og din krop. Begge alger har også et højt indhold af klorofyl, som siges at have en rensende effekt på kroppen, dog er indholdet lidt højere i Chlorella, som samtidig også er grøn, hvor Spirulina har en mere blågrøn farve.
En af de store forskelle er, at Chlorella er sværere at fordøje sammenlignet med Spirulina, og dette betyder, at Chlorella ofte er et dyrere kosttilskud, da det skal igennem en lang behandlingsproces inden vi mennesker kan nedbryde og fordøje algen. Derudover er Chlorella en langt yngre plante end Spirulina, som har eksisteret i tusindvis af år.

HVAD ER SUNDEST?

Det er svært at kåre en vinder mellem de to superalger, da de begge har gavnlige effekter. Der er dog lavet en smule mere forskning på Chlorella end på Spirulina, og derfor må dette blive vinderen, da der i højere grad er forskning på området, som understøtter de mange sunde fordele, som denne alge har for din krop. Men ikke desto mindre har begge alger et højt indhold af vigtige næringsstoffer, som kan bidrage til din velvære på forskellige måder. Du kan også sagtens lade de to alger komplimentere hinanden og inddrage dem begge i dine daglige kost. På den måde sikrer du, at du får masser af protein, vitamin og andre gode næringsstoffer.